2010-08-30
 13:17:41

Lilla gumman!

Jajamensan, en liten flicka väntar vi!!!

Var på specialistmödravården idag för att se hur länge vi fortsätter med tabletterna för bebis. Samtidigt då gjorde vår underbare läkaren ett UL för att kolla hjärtat och moderkakan och då var självklart jag fräck nog att fråga om han kunde se vad vi skulle få då bebis inte samarbetade med oss på RUL. Och attans snabbt frös han bilden och sade: Där!

Jaha, sa jag och mindes för mitt liv inte vad det var jag skulle kolla efter för att se om det var en tjej eller kille. Han pekar ut tre små streck och informerar oss glatt att vi väntar en liten flicka. Mamma och pappa blev självklart överlyckliga och det kändes som om vi svävade på små moln ut. Eller ja, jag gjorde det iaf.. Vet inte om Daniel är den som svävar på små gulliga moln direkt men ändå.. =)

Inte ens när läkaren sade att vi får fortsätta med tabletterna, åtminstone till v 28 eller ev v 34, kändes det som någonting jobbigt.. Jag var bara så lycklig över att det är en liten tös!

Så att vår tösabit nu kommer att misstas för en pojk råder det inga tvivel om. Vi har handlat en hel del blå kläder av den anledningen att vi avskyr rosa och det finns en gräns för hur mycket beige en människa står ut med. Så vi får väl se till att låta flickan bära en namnskylt runt halsen eller en rosett runt huvudet.

Men vem bryr sig? We are going to have a girl!!
2010-08-25
 19:37:23

Däckad och full av antibiotika

Har fått en nedrans förkylning nu när Ullared närmar sig. Typiskt.

Natten till idag tillbringades på akuten eftersom jag fick så tungt att andas. Visade sig att en infektion och förkylning hade satt sig på luftvägarna så nu är det antibiotika och ventolin som gäller för att orka igenom dagarna.

Imorgon ska jag klippa och färga håret och det ska jag baske mig orka med om jag så ska sova resten av dagen. Håret är som svinto för tillfället och med en utväxt som räcker mig till knäna känns det som.

Nu vankas ett varmt bad för att värma upp luftvägarna och mig efter att Anton lagts för kvällen. Sedan är det ett djupdyk ner i sängen som gäller för att försöka få lite välförtjänt sömn...
2010-08-23
 12:15:45

RUL

Då var ultraljudet avklarat. Den lille var pryd och vägrade visa om det var en kille eller tjej. Så framöver kommer den fortfarande kallas för en han eftersom jag är så bestämd på att det är en pojk.

Annars var det en alldeles frisk bebis. 2 ben, 2 armar och ett huvud. Fyra kammare i hjärtat, eller som jag sa till min mor, 4 hjärtan!

Han är mammas och pappas barn iaf, det märks. Första ultraljudet låg han och headbangade om man ska tro läkaren då han visade vad som var huvud och rumpa på bilden.Huvud till höger och rumpa med svans!? till vänster...

Och idag låg han och gjorde mammas metaltecken med handen under en av visningarna. Det är våran bebis det!
Tyvärr fick vi ingen bild på det, men ni som var med på mammas möhippa vet vad jag menar... =)

 

Slutligen fick vi igen veta när bebis ska komma, Vi blev bakflyttade 5 dagar och slutade på den 15/1 2011 och då är vi alltså idag i v 20 (19+1)

2010-08-20
 13:47:45

Nu så börjar det arta sig..

Jag har hittat laddaren och kameran! Anna rulez!

Därför tänkte jag bjuda er på en alldeles suddig men ändå tydlig bild av vad mitt liv består av just nu..

 

Detta är bebismagen i v 20 (19+1)

Den får svårt att få plats i mina kläder vilket gör att mina få mammabyxor är underbara och makens överdelar är ännu mer underbara.

På måndag är det dags för RUL (rutinultraljud) och förhoppningsvis får vi då reda på om det är en pojke eller flicka vi väntar. Eftersom jag är så bestämd på att det är en pojke i magen och jag aldrig har rätt som kommer det säkerligen visa sig vara en flicka..

Var inne på Marieberg och shoppade med blivande mormor igår och som alltid när en blivande mor och mormor samlas i ett shoppingcenter så blev det ju alldeles tvunget att åtminstone en outfit till bebis inhandlades. Denna gången var det mormor och morfar och handlade sin första present till bebis (och mamma o pappa) och detta var vad som stod på önskelistan (som alltid kan ni klicka på bilderna för att se dem större)

     

Tyckte hela outfiten var så söt och speciellt byxorna där det står barbapappa i rumpan på dem... =)

TACK MORMOR OCH MORFAR!

Nu är det kanske dags att lägga ned detta inlägg. Fick ett paket från Nailmail idag och skulle kunna gissa på att det kommer dyka upp en inlägg även om det. Och hinner jag så blir det säkert en ommålning av naglarna vilket numera kan resultera i bildbevis.. =)
2010-08-04
 22:40:52

Snart så..

Nu är vi nedflyttade till rummet på nedervåningen, fattas bara en MASSA finlir men tillslut kommer nog rummet bli färdigt. Skönt att slippa springa i trapporna på natten. Jag är förvånad att jag inte har trillat ännu. Har ju trillat i varenda trapp jag har haft tillgång till men inte sedan jag blev gravid. Kanske har någon slags inbyggd försiktighetsmojäng. Fick den nog när testet visade plus.

Igår gick vi in i vecka 18.. Inte långt kvar nu tills hälften av tiden är gjorde och vi får se bebis. den 23 aug är det dags men det känns som en evighet tills dess.

Nej, kanske ska ta och försöka fixa mig själv trött. Antar att jag borde sova snart... Vi får se hur det går med det...
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!