2011-05-28
 22:10:14

Sigma E40




Sigma E40 är en lite större fluffig, ultramjuk blendingborste i äkta hår.

Jag använder denna borste varje, och då menar jag varje, gång jag sminkar mig. Jag använder den antingen för att lägga en skir applicering av skugga i globlinjen eller så suddar jag alla appliceringar av skugga för att undvika alltför hårda kanter. Använder den även för att lägga highlighter på kindbenet i dagsläget. Suktar efter en annan borste för att göra det, men denna funkar tills jag köper den jag egentligen vill ha.

Jag är överförtjust i denna borste och det visar sig ju ganska klart då jag använder den varje gång. Det innebär oftast ett ganska högt betyg.

Denna borste köpte jag i ett set från Sigma. Vill du läsa mer om hela kitet kan du göra det HÄR. Borsten går självklart att köpa ensam och mer info om just den borsten finns HÄR.


Inköpsställe: Sigmas hemsida

Pris: $9 (i dagsläget ca 59 kr)
2011-05-27
 22:33:02

MACs Fluidline Dipdown




Jag äger en enda eyeliner i dagsläget och det är den första som jag känner att jag framöver kanske kommer att kunna hantera ordentligt. Har provat pennor och flytande tidigare men det har inte fungerat alls för mig. Men denna har hjälpt mig otroligt.

Jag använder den än så länge mest för tightlining då det är det lättaste. Har än inte helt fått in snitsen med att lägga en snygg eyeliner men jag börjar närma mig. Denna är lätt att applicera.

Jag använder Sigmas E65 pensel för att applicera den vid tightliningen. Den penseln kan du köpa HÄR. Har även en MAC 210 men så långt har jag inte kommit i min övning att jag klarar av att lägga eyeliner med den sortens pensel.

Dipdown har en underbar konsistens. Färgen är chokladbrun och enligt mig smickrande på vem som helst. Den flyter ut lätt och är väldigt pigmenterad. Den är jätte-enkel att applicera. Om en annan bara kunde lära sig att vara stadig på handen och måla raka linjer så skulle jag vara ett proffs i ett nafs.

Nu blir jag mer och mer sugen på att köpa mig en svart Fluidline också. Men ska nog vänta tills jag lärt mig lägga en snygg eyeliner.


Inköpsställe: Jag köpte min Fluidline på kicks.se

Pris: 175 kr
2011-05-25
 20:58:09

MAC Haul

Dags att visa mitt senaste MAC-haul. Jag föll som en fura för ögonskuggan Surf USA från Surf Baby-kollektionen och var snabb in på kicks.se när den kom ut för att hinna med och få ett exemplar. Och jag kan säga en sak, jag blev inte besviken! Den skuggan är så underbart fin och jag är urglad att jag hann få den.

Men ska man ändå beställa från kicks.se så kunde jag ju lika gärna beställa för 600kr minst så man får gratis frakt hem. Och det gjorde jag.

 




Som ni ser så kom mitt länge eftersuktade pigment Teal med i beställningen. Äntligen säger jag bara! I love it!

Eftersom jag hört så mycket bra om MACs Brush Cleanser så fick även den hänga med på ett hörn eftersom den jag har från MUS är urusel.

Sedan hängde det med en pensel också. MACs ögonskuggsborste nr 239. Den är superbra! Vanligtvis är jag trogen mitt favorit märke Sigma men deras liknande borste är lite för bred och fluffig för min smak så en 239 från MAC fick det bli. Annars kan jag VERKLIGEN rekommendera Sigma, jag har deras ena färdiga set och JAG ÄLSKAR DET! Vill ha en hel del andra borstar där också så fler köp kommer det definitivt att bli. Vill du kolla in deras utbud och beställa kan du göra det HÄR.

Närmare info om produkterna jag köpte och vad jag tycker om dem och swatcher kommer i separata inlägg.
2011-05-24
 21:58:29

Imorgon blev visst i övermorgon..

Men här är det i alla fall. Receptet på dessa underbara lantbröd! =)



Receptet kommer från min favoritmatblogg: Kryddburken

Kolla in hennes blogg om du gillar recept och mat av alla de slag. Helt underbar!!!


3 st i brödform

INGREDIENSER :

1 pkt jäst (jag använde torrjäst)
10 dl vatten
2 msk olja 
14 dl vetemjöl)

- JÄSA 1 TIMME-

2 msk salt
10 dl rågsikt

GÖR SÅHÄR :

Häll ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 40 grader och rör ut jästen. Tillsätt oljan och allt vetemjöl fast lite i taget. Arbeta degen i maskinen ca 10 min. Degen är nu som en lös smet och ska jäsa så ca 1 timme, täck över med bakduk.

Kör igång maskinen igen och arbeta in flingsalt och rågsikt ca 5 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till 3 limpor. Lägg i brödformar och täck med handduk. 

Jäs i 15 min, snitta ytan på bröden och låt jäsa ytterliggare 15 min under bakduk. Grädda i 35-40 min i 200 grader.

Låt bröden svalna i formarna utan bakduk ca 30 min innan du stjälper ur dom, då får de en knaprig fin skorpa!

SMAKLIG MÅLTID!
2011-05-22
 11:28:40

Följ mig på Bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin
2011-05-22
 11:17:36

Snurriburr!

Det var tänkt att jag skulle lägga ut recept på limporna jag bakade härom dagen men se det blir det inte..

Därför vår lilla Ella-Bella bestämde sig för att idag var dagen man skulle lära sig att rulla runt så självklart måste det ju bli ett filmklipp med hennes framsteg... Receptet tar vi imorgon istället.. =)



2011-05-21
 12:48:00

Mina MAC-skuggor

Och då börjar vi lite smått med mina MAC-skuggor.

De första jag köpte var ju Woodwinked och Satin Taupe från Sublimt, det gav mersmak. Därför lades det kvickt in en beställning från kicks.se där Shroom och Cork kom med.



Från vänster: Shroom, Cork, Woodwinked och Satin Taupe


Nu har jag ju självklart inte lärt mig hur man ställer in kameran för att få rätt färgåtergivning men ni får leva med hur det ser ut.



Shroom är en skimrig ljus beige-rosa skugga som jag använder till highlighting. Använder den även över hela ögonlocket som en "pick-me-up" om jag inte vill köra en ordentlig sminkning. Shroom är en Satin-skugga.



Cork är en mellan-brun skugga med lite varma undertoner. Denna använder jag i globlinjen ibland men mest används den till ögonbrynen då jag är rödlätt. Men snart får den nog bytas till en ljusare skugga eftersom mitt hår ska bli ljusare. Cork är en Satin-skugga men jag upplever den som matt.



Woodwinked är en skimrande guldbrun skugga som bara glider på huden. Den är helt UNDERBAR! Detta var en skugga jag innan inte tittat speciellt på men efter att ha hittat den hos Sublimt var jag tvungen att leta upp swatcher på den och jag föll pladask. Jag använder denna över hela locket eller i globlinjen. Kan även använda denna helt ensam då den är såååå fin! Woodwinked är en Veluxe Pearl-skugga



Satin Taupe är en skugga jag har velat ha sedan första gången jag började intressera mig för MAC. Det är en Taupe, en gråbrun skugga som skimrar lite smått när ljuset faller på. Denna använder jag än så länge till att mörka det yttre V:et eller lägga i globlinjen men jag ska försöka experimentera med att göra en sotning med denna då jag sett Purity göra en sådan och det blev urfint.


Här kommer swatcher på skuggorna


Shroom, Cork, Woodwinked och Satin Taupe


Macs skuggor finns är köpa i MAC-s affärer i Stockholm, Göteborg och Malmö eller så går man lite smidigt in på kicks.se och klickar hem dem. De kostar 165 kr/st på Kicks



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
2011-05-20
 09:38:00

Sigma E30



Detta är Sigmas E30 borste. Det är en liten smudgeborste i äkta hår.

Denna borste används mycket flitigt av mig här hemma. Den är perfekt att sudda ut skuggor med på undre fransraden. Vilket är vad den används mest till av mig. Men ibland när jag vill ha ett mer definierat yttre V passar denna borste perfekt. Den är precis nog att färgen hamnar där man vill ha den men det går även att sudda ut skuggan så man inte får ett streck av färg.

Gillar denna borste skarpt och speciellt eftersom den är vit. Krångligt kanske många tycker, det syns ju så fort den blir smutsig. Det är pracie det jag tycker är bra. Vill gärna kunna se om det finns någon färg på penseln så man slipper det tråkiga med att det sitter en mörs färg på penseln och man ska lägga på en ljusare. Blir inte alltid så fint då.. =)


Inköpsställe: Sigmas hemsida

Pris: $ 9 (i dagsläget ca 59 kr)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
2011-05-19
 12:35:23

Ella-update

Är bara tvungen att dela med mig detta goa klipp.. Pappa är superrolig!

2011-05-17
 22:37:35

My love for Sigma continues!

Har just gått med i en tävling hos den underbara LipGloss Bitch!
Sigma har just kommit med en ny produkt "Dry n' Shape" som verkar helt underbar och JAG VILL HA!
Tur som man har så lottar LipGloss Bitch ut en precis sådan och därför är det ju en självklarhet att man går med och tävlar!
2011-05-12
 16:13:00

Ögonskuggor från Sublimt

Jag köpte 3 ögonskuggor från Sublimt och fick med två stycken prover.

De MACskuggor som jag köpte kommer jag att berätta mer om i ett annat inlägg. De jag ska koncentrera mig på nu är dessa tre.



Brite Bird - Micromiss            ID - Twilight              MUS - Mercury


Här har jag swatchat skuggorna öven en bas av Urban Decay Eyeshadow Primer Potion



Micromiss har jag redan lekt med ett par gånger.. Jag gillar ju grönt av alla de slag. Kvar att upptäcka är Twilight och Mercury. Får se om jag någon dag får tid att sätta mig ned och leka med skuggorna på riktigt. Vill inte gärna prova för mycket nytt när jag ska sminka mig inför att ta mig iväg någonstans eftersom jag har en väldigt obestämbar tid att göra mig iordning på. Skulle det gå fel kanske inte jag har tid att rätta till det innan lillan bestämmer sig för att inte vilja vara själv. Men någon dag ska jag ta mig tid.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,
2011-05-10
 15:46:00

Clarins Instant Smooth Perfecting Touch

Dags att börja lägga ut några av de utlovade recensionerna.

Först ut i högen är Clarins Instant Smooth Perfecting Touch.




Så här står det om produkten på Clarins hemsida:

Just like magic! This invisible ‘second skin’ base smoothes surface skin and minimizes the appearance of wrinkles, fine lines and dilated pores.

The perfect marriage of make-up and skin care for a really spectacular beauty effect. A magical melting, invisible texture which perfectly smoothes the skin by leaving an imperceptible veil over its surface. Wrinkles and fine lines are visually minimized to guarantee a flawless complexion."


Jag håller med vad som sägs. Jag köpte denna för att få min foundation att sitta snyggare. Innan har det alltid sett ut som en mask. Jag har stora porer på och vid näsan och acneärr (utan uttalad acne) på hakan och runt munnen. Denna produkt fyller i allt detta och får min foundation att sitta på som en dröm.

Jag tar en liten mängd produkt och värmer upp mellan fingrarna. Sedan applicerar jag det där jag behöver det. Låter det torka och applicerar sedan foundation. Resultatet blir perfekt.

Jag trodde detta var en produkt jag bara skulle ta mig för att använda på utekvällar och speciella makeuper, men jag finner mig själv använda denna varje gång jag lägger makeup nästan. Iofs är det ju inte varje dag då jag är en hemma-mamma och inte bryr mig om makeup om jag inte ska ut, men ändå.


Betyg: 5/5 - Denna kommer nog troligtvis att köpas igen.

Inköpsställe: Jag köpte denna på Kicks.

Pris: 305 kr fick jag ge då.



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
2011-05-08
 12:14:00

Sigma E25



Detta är Sigmas E25 borste. Det är en lite styvare blendingborste i äkta hår.

Denna borste är en av de borstar i paketet jag köpte som används varje, och jag menar VARJE, gång jag sminkar mig. Antingen suddar jag kanterna på de olika ögonskuggorna efter jag har lagt på dem eller så lägger jag på skugga i globlinjen vilket den fungerar utmärkt till.

Dessvärre är det bara den korta varianten jag har på denna pensel. Jag fick med den som gåva med det paketet jag köpte men jag ska införskaffa en eller två till. Denna pensel är så underbar att de är bra att ha extra så man  slipper rengöra efter varje färg. Den korta fungerar ju självklart men jag gillar de längre handtagen bättre.

Detta är en av de penslar som jag rekommenderar att man skaffar om man planerar att köpa sina första penslar.

Inköpsställe: Sigmas hemsida

Pris: $ 9 (i dagsläget ca 53 kr)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
2011-05-06
 11:31:00

Clinique High Impact Mascara



I am in love! Jag har hittat min Holy Grail mascara!



Cliniques High Impact Mascara är en sak jag har avrit intresserad av att köpa bra länge. Egentligen ända sedan jag såg en video på Youtube av Pixiwoo där de recenserade Cliniques Mascaror. Jag såg resultatet på en av tjejernas fransar och blev förälskad. Sedan dess har jag gått i köptankar.

Men snål som jag är så har jag inte velat lägga ut 200 kr på en mascara som jag egentligen inte har en anin om den kommer att fungera på mina fransar. Men när jag då på Sublimt.se hittade en mascara i provstorlek så var jag ju bara tvungen att slå till!

Och glad är jag för det. Den fungerar så OTROLIGT bra på mina fransar. Den separerar dem och ger dem alldeles lagom med volym. Det bästa är ju att den fungerar både som vardags och festmascara eftersom jag bara kan lägga på något extra lager för ett den ska passa på fest. UNDERBAR mascara! Den klumpar inte, den smetar inte av sig. Fransarna blir inte stela. Det finns inget fel med mascaran. Inte ens priset tycker jag. Jag har inget problem med att betala 200 kr för en mascara som jag vet fungerar!


Inköpsställe: Kicks vet jag att den finns på.


Pris: 205 kr på Kicks.se



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
2011-05-04
 10:16:00

EllaBella växer

Måste ju blanda in lite mer Ella på bloggen eftersom hon ju faktiskt är det käraste jag har i hela världen.
Sötnosen
Har ni sett min fina hakklapp?
Var är Ella?

Jag kan sitta, jag är inte rädd..

Gos med familjen är inte helt fel
Bästaste gammelmormor Raija har gosig famn.. 



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
2011-05-03
 11:21:18

Jag är imponerad!

Så imponerad av er alla föräldrar.

Jag har varit hemma 4 månader med min tös och jag fattar inte hur man orkar gå 1,5 år som vissa gör. Dagar som denna vill jag bara tillbaka till mitt jobb och ägna mig åt vuxna saker igen. Slappna av och inte behöva lyssna till barnskrik.

Missförstå mig inte, jag ÄLSKAR min dotter! Men dagar som idag vet jag inte hur jag ska orka. Jag är tröttare än tröttast och när jag vill sova vill självklart inte dottern göra det. Och när hon blir trött tar det över en halvtimme innan gråten har slutat och hon lyckas somna. Då har mamma gått upp i varv så självklart klarar jag inte av att slockna. Och egentligen finns det ingen mening med att försöka ens för om en halvtimme kommer hon garanterat att vakna och vara grinig igen.

Det här är som ni förstår ingenting som händer jätteofta hos oss vilket gör att jag inte är van. Ella börjar (tror vi) få tänder vilket gör att det kliar tokmycket i tandköttet. Och eftersom hon inte lärt sig fullt ut att hålla i saker så kan hon inte bita på bitringen så länge som hon vill. Så fort hon fått tag och biter och gnuggar som mest i munnen blir hon exalterad vilket innebär att hon sträcker på alla kroppsdelar hon har, vilket i sin tur innebär att hon tappar bitringen.

Lätt att lösa tänker man då. Mamma kan ju hålla i den, men se det funkar inte. Då blir hon ju förbannad för att hon inte får göra det själv. Du förstår Ella kan själv!

Jag vet att det inte är hennes fel att hon är grinig, kan ju bara tänka mig själv att det kliar som en idiot någonstans man inte kan klia. Jag skulle också bli irriterad.

Men frågan blir ju nu. Hur klarar ni andra av sådana här gnälldagar? Är det verkligen bara jag som inte orkar med dem? Jag vill bara bryta ihop och gömma mig någonstans. Men det är ju inget alternativ. HJÄLP mig någon!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
2011-05-02
 09:53:00

Bloppisköp

Sublimt.se har ju en bloppis och där hittade jag för ett par veckor sedan en massa saker jag ville ha. Självklart slutade mitt habegär med att jag köpte en del grejer.



De saker som införskaffades var:

  • Clinique High Impact Mascara (provtub)
  • Brite Bird e/s Micromiss
  • MAC e/s Satin Taupe och Woodwinked


Med på köpet fick jag två samples av I.Ds Twilight och MUS Mercury

Jag skriver mer om dessa saker i ett annat inlägg men jag kan redan nu säga att min Holy Grail mascara är hittad!!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!