2010-12-08
 12:07:00

Sigma E60

Nästa borste ut i storyn blir Sigmas E60 vilket är den borste jag har talat om tidigare.

(Bild lånad från Sigma)

Sigma E60 är en borste med äkta hår som egentligen är till för ögonmakeup. Men så använder inte jag den. Detta är den borste jag nämnt tidigare som jag använder till concealer. Den är lite större än F70 vilket gör att det går lite fortare att täcka mina röda områden och mina mörka ringar under ögonen.

Den är väldigt mjuk och lätt att hantera samtidigt som den är styv vilket gör det mycket enkelt att applicera concealer. Helt fel ute är jag nog inte i alla fall då denna borste beskrivs att vara bra att applicera krämskuggor och primers med vilket inte är så långt ifrån det jag använder den till.

Inköpsställe: Sigmas Hemsida

Pris: $9 (I dagsläget ca 60 kr)
2010-12-07
 21:44:58

NailMail-leverans

Senaste NailMail-leveransen bestod av ett av mina favoritmärken av nagellack: Nubar

Denna gången blev det 3 st lack



Vaso, Fiery Red och Midnight Matte


Jag har ännu inte hunnit måla mina egna naglar med dessa lack men de hamnar väldigt högt upp i testa-högen då Nubar som sagt är ett av mina favoritmärken.

Jag har swatchat lacken på mitt Nubarhjul för jag blev alltför nyfiken för att bara låta dem vara.



Visst är de underbara? Jag längtar efter att testa dem på naglarna.

Jag sitter även och knåpar ihop ett inlägg med swatcher och flaskbilder på alla mina Nubarlack, så håll utkik efter det. Vi har ju köpt oss både ny videokamera och vanlig kamera vilket gör att jag kan börja ta lite mer bilder. Tyvärr är ju inte ljuset det bästa nu under vinterhalvåret vilket gör att mina bilder nog inte kommer vara de bästa men vi gör ett försök ändå.
2010-12-05
 10:46:00

Sigma F70

(Bild lånad från Sigma)

 

Sigma F70 är en concealerborste i syntethår.  Att täcka plitor i ansiktet är det jag använder den till eftersom den är såpass liten som den är. Tycker den fungerar utmärkt till det ändamålet. Men ska jag däremot täcka rodnaderna jag har i ansiktet eller under ögonen så är den alldeles för liten vilket gör att jag använder en annan borste som egentligen är till för ögonen tror jag men den fungerar utmärkt till concealer också.

 

Denna borste är även den väldigt mjuk men den har stuns i sig vilket jag tycker gör det lätt att täcka plitorna. Jag lägger på concealern med denna och suddar lite med en ren fingertopp, det fungerar ultimat för mig.

 

Jag tycker om denna borste men det blir ofta att jag sträcker mig efter en annan större, speciellt nu på vintern när jag lätt blir röd på större partier i ansiktet. Så visst är den bra men jag hade nog inte köpt den om den inte kommit med i setet. Hade nog valt en större concealerborste om det varit fritt val.

 

 

Inköpsställe: Sigmas hemsida

 

Pris: $9 (i dagsläget ca 60kr)

2010-12-04
 12:35:00

v 34 (33+6)

Det går framåt här i graviditeten. redan inne på v 34 och snart går vi över i v 35. Detta innebär ju faktiskt att man måste börja förbereda sig på att den lilla kan välja att ploppa ut när den känner för det. Vet att det flesta förstföderskor går över tiden men jag har ställt in mig på att hon kan komma för tidigt bara för att det inte ska överraska mig helt om det händer.

Ska börja packa BB-väskan inom de närmaste dagarna nu för att ha den så färdig den kan bli i förväg och slippa glömma något om det skulle bli panik iväg. Har tvättat alla kläder vi har i de minsta storlekarna och även alla sängkläder. Så mysigt att få börja packa in sakerna i skötbordet och börja få lite "bebisordning".

Nästa projekt här hemma är ju att rensa ur all gammal skit och alla gamla saker vi inte ska ha kvar så vi sedan i slutet av december/början av januari kan börja möblera om så vi får ned bonussonen till hans nya rum och vi flyttar tillbaka till vårat och helt enkelt får in alla Ellas saker där de ska vara.

Var på viktuppskattning den 25 november och ska vi tro på uppskattningen så får vi en liten knubbis.. =) Hon vägde då uppskattningsvis 2378 gr vilket är ca 200 gr mer än "normalbebisen" i den veckan. Men allt sådant tror jag man ska ta med en nypa salt. Det är ju sådant som bara uppskattas genom mätningar på ultraljud och beroende på hur man mäter så kan det skilja en del. Men jag är inte orolig längre för Ella. Skulle hon födas nu så bör hon klara sig vilket gör att mamma och pappa kan känna sig lite lugnare.

Nu väntar vi bara ivrigt på att hon ska komma ut till oss. Nog för att jag i vissa delar av det kommer sakna att vara gravid, t.ex när hon sparkar och när man myser upp sig mot pappans rygg och hon ligger och buffar honom i ryggen. Bara allmänt att känna att hon lever. Men samtidigt kommer jag inte att sakna halsbrännan, toalettbesöken eller den allmänna klumpighetskänslan. Inte heller sammandragningarna eller foglossningen. Men nu får jag ju det att låta som om jag har haft världens jobbigaste graviditet och det har jag verkligen inte haft. Den har varit otorligt lugn bara vi kom förbi missfallsoron och våra tidiga blödningar. Sedan dess har det gått riktigt bra faktiskt. Det finns dem som har det värre.

Jag ska försöka få karln att ta en ny magbild så vi får se vad som har hänt och tro mig... Det har växt en HEL del..
2010-12-03
 22:22:18

Ett icke-ätbart craving..

Alla vet ju att man som gravid kan få cravings efter vissa saker. Och visst jag är inget undantag... Just nu är det spagetti och stekt falukorv som jag skulle kunna leva på resten av graviditeten.

Men detta inlägg ska inte handla om ett ätbart craving.. Jag har hittat ett sminkcraving som jag vet att jag måste köpa på mig snart om jag ska ha någon chans att få tag i det.

(Bild lånad från Purity)


MACs Lash & Line Kit - Noble Knights som kom ut med A Tartan Tale Kollektionen. Ååh så jag suktar...

Detta kit innehåller:

Pigmentet Teal
Fluidline Blitz & Glitz
Borste 209SE
Mascara Zoomblack

Pris: 420 kr


Jag dreglar varje gång jag tittar in på Kicks hemsida och ser detta kit. Om inte jag kan komma på var jag ska få tag i pengarna så vore det ju kul om någon vänlig själ ville köpa det i julklapp åt mig.. *blink blink*

Pigmentet Teal har jag sett swatcher på och jag älskar den färgen. Jag är ju överförtjust i just tealfärger eftersom jag tycker det är oerhört snyggt ihop med mitt röda hår. Fluidline har jag velat testa sedan jag började med makeup nu och en ny mascara att testa är aldrig fel då det börjar närma sig dags att byta ut den jag har (tack och lov, för den var inte bra) och en MAC-pensel räknar jag bara som ett underbart plus.

Vill ha!
2010-12-03
 19:08:24

Sigma F60

Då påbörjar vi projektet med att berätta om det borstset jag köpte från Sigma och först ut är F60.

(Bild lånad från Sigma)


Sigma F60 är en platt foundationborste i syntethår. Jag använder den till just det, att lägga min foundation med och jag tycker den är jättebra. Det var en sådan här borste jag var ute efter ifrån början när jag började leta borstar eftersom jag skulle börja använda flytande foundation efter något års användning av mineralfoundation.

Det tog några gånger innan jag kom på vilken teknik man skulle använda med en sådan här borste för att undvika att foundationen lades i ett alldeles för tjockt lager eller att det blev randigt. Men konstigt vore väl annars då jag inte använt flytande foundation på alldeles för många år.

Nykomling som jag är på det här med att sminka mig på riktigt så gjorde denna borste mitt jobb mycket enklare.

Jag är supernöjd med denna borste och kan verkligen rekommendera den. Det kan jag iofs med de flesta borstarna i detta setet, men det är just så. De är mjuka och stabila och enkla att hantera. Har tvättat dem ett par gånger och första gången släppte några av dem lite hår men numera har jag inga som helst problem med det.


Inköpsställe: Sigmas hemsida

Pris: Om du köper bara denna borste kostar den $14 (vilket i dagsläget är runt 92 kr)
2010-12-03
 10:48:11

Tävling hos Lipglossbitch

Klart man vill vara med och tävla om lucka nummer 3 hos henne!!
Kolla in här och var med du också. Tom 23:59 ikväll kan du tävla!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!