2010-10-28
 10:46:05

Så satt man här igen...

... Temaveckan fick jag lägga ned. Den allra bästaste bästisen ska ju gifta sig vilket innebär att moi har fått ansvaret att varaq brudtärna. Vilket med mitt mått mätt innebär att man fixar allt man borde ha gjort för ett tag sedan nu.. Bara några dagar innan när man egentligen inte hinner. Men jag har alltid kunnat fixa sådant här innan och det kommer jag självklart göra nu också.
Få se nu...
Sagan - skriven och klar (tack Mojje) så nu ska den bar tränas in
Hår - Klippt och tonat och frisyr fixas på lördag. gött..
Talet - Jo, jag har tänkt och kommit på en del saker men kommer säkert inte att säga dem när jag väl står där. Så det blir att få sätta sig ned och skriva ned stödord för att sedan på dagen glömma bort hälften och tala ur hjärtat och hoppas att det duger.. =)
Kläder - Fixat sedan länge faktiskt. Tom den delen jag fixade själv
Smink - Okej, jag får testa imorgon kväll på vad jag ska göra. Jag är ju inte bra på detta men det löser sig.
Naglar - Jo då, inhandlat... Får fixa dem imorgon också då..
Smycken - Har en del och resten ska jag fixa från bruden.. Underbart med vänner som har resurser.
Sen borde man väl som brudtärna lugna bruden och försöka ha ett finger med i spelet överallt? Jag har fingret med på en del ställen men bruden är en OERHÖRT självständig flicka som klarar det mesta så jag har varit med när jag har behövts men det mesta klarar hon själv. Och vad gäller att lugna henne. Får försöka på själva dagen. Jag minns ju hur nervös jag var själv... =)
2010-10-25
 21:37:51

Temavecka dag 2

Och då var det dags för dag nummer 2 av Temaveckan
Denna dag var ordet SPINDEL
Jag hade en ganska klar bild av vad jag ville göra och tycker att jag lyckades utföra det. Det blev kanske inte så bra som jag hade sett det i mitt huvud men första gången man gör något blir det inte alltid som man har planerat.
Denna gång gjorde jag designen på en lösnagel då jag inte hade orken att pilla med alla naglarna.
Det jag har använt för designen är:
Nubar - Platinum
Svart nailartlack
En lösnagel som jag målat svart och klippt till benen av
gröna stenar att göra kroppen av
Kolla gärna in Saras design
2010-10-24
 20:06:48

Temavecka dag 1

Då är det dags för första dagen på temaveckan.
Först ut i veckan var ordet PUMPA
Är inte helt nöjd med designen men det var vad jag kom på när det var dags att börja måla..
Men detta är alltså resultatet...
Till designen har jag använt:
ChG - Ridgefiller Base Coat
OPI - Suzi skis in the Pyrenees
Essie - Matte about you
Nail art-lack i färgerna vit, orange, grön och gul
Kolla gärna in hos Sara och Emelie och se hur deras designer blivit..
2010-10-20
 22:26:02

Tävling #2

Bättre lycka denna gång kanske?
Nailmail lottar ut glitterlack från Nubar och hur kan man bara motstå ett sådant pris? Självklart ställer jag upp!
Var med du också vettja!
2010-10-19
 18:36:57

Bok nummer 1 är slut

Det gick fort som tusan att läsa klart bok nummer 1. En julsaga av Charles Dickens.

Det är enligt mig en klassiker som man bara bör ha läst och nu har jag äntligen gjort det. Jag tyckte mycket om den. Visst den är en stor kliche men den är "söt". Jag är ju lite av en sucker för sagor och deras rara slut. Skönt att varva dem med fanatsy och historieböcker vilket är det jag läser oftast annars.
Nästa bok ut i "Bokutmaningen" kommer att bli Emma av Jane Austen. Får vi se om jag gillar den med. Jag älskar filmerna Stolthet och Fördom och Förnuft och känsla så kanske även denna bok av henne kan falla mig på läppen. Vi får se..

 

 

2010-10-18
 15:42:04

Tävling #1

Tävling #1 hos Nailmail har startat!!
Klart man är med och tävlar!
Var det du också vettja!!!
Klicka här så kommer du till tävlingen!!
2010-10-18
 13:36:56

Utmaning påbörjad!

Idag började jag...

"1001 böcker du måste läsa innan du dör" av Göran Hägg är en bok där han har samlat de böcker han tycker man borde ha läst innan man dör. Och bokmal som jag är så vill jag ju under min livstid läsa så mycket jag kan och i så många genrer som jag bara kan.
Har lånet hem den boken sedan tidigare från bibblan för att kunna skriva av listan i väntan på att kosing trillar in så jag kan köpa boken och idag lånade jag den första boken jag har valt att läsa ur den.
Första boken ut blir En julsaga av Charles Dickens. Och den verkar helt underbar. Lånade hem den från bibblan imorse och jag är redan halvvägs... Det är ett tecken på en bra bok. När jag väl började läsa den var den oerhört svår att släppa.
Så nu får vi se när jag blir klar med den så jag kan ta itu med nästa. Skulle tro att nästa bok blir en av Jane Austen som jag redan har hemma men inte har läst. Men vem vet, det kan hinna ändras tills det är dags..
Mina recensioner av borstarna jag fick hem kommer att skrivas men de är försenade. Har just påbörjat en nageldesignsvecka inför Halloween så de inläggen prioriteras att skrivas. Mer om den veckan finns att läsa hos Sara..
2010-10-08
 13:32:41

Önsketänkande?

Jo, men visst Anna.. Ta kort på alla penslarna en och en. Du har ju en kamera. Nemas problemas!

Om det inte vore för att kameran är en gammal skitkamera som inte vill ta bra närbilder som jag vill.. Jag ska ge den ett försök till på penslarna innan jag helt enkelt använder mig av Sigmas egna bilder på penslarna. För de visar ju tydligt hur de ser ut och det och min egna beskrivning och recension är väl det viktigaste.. Inte vem som har tagit bilderna...

Har bestämt att innan lillskiten i magen ploppar ur ska vi ha införskaffat en bättre kamera. Kan inte ha denna gamla skrutt när det kommer att fotas mer och mer. För det har jag lärt mig. Så fort man bli mor och far då fotograferar man ihjäl sina barn. Min storebror led av det och speciellt eftersom far min är fotograf.

Det hela lugnade inte ned sig förrän M ca 6 år är i stugan med bara mamma, mormor och morfar och åskan börjar gå. När det sedan börjar blixtra blir ungen jätteglad och springer till dörren och ropar " Pappa kommej, pappa kommej"... Stackars barn när han sedan upptäckte att det inte alls var pappa utan blixten.. Det var inte lika roligt längre då...
2010-10-07
 13:11:07

Sigma makeup

Har inhandlat ett penselset från Sigmamakeup för några veckor sedan. Har velat ha ordentliga penslar sedan hur länge sen som helst och mitt första val var ju att sakta men säkert bygga upp en samling med MAC penslar. Men dessa kostar ju multum i alla fall om man ska gå hem och bli mammaledig och då hittade jag dessa penslar istället.

Har kollat på dessa penslar ett bra tag innan jag faktiskt tog mig för att beställa dem. Det blev ett "Complete kit with brush roll - Black". Fick även med en gåva vid köpet, en "Blending E25" i resestorlek. Kostnaden för dessa ligger på $99 plus frakt ($14,20 el $38,00). Jag valde det dyrare fraktalternativet för att kunna följa paketet på dess väg. För mig är $99 ganska mycket pengar och ville inte chansa vad gäller frakten av paketet.
Klicka på bilderna för att se dem i större storlek

Jag har använt dessa nu i ett par veckor och jag är kär! Penslarna är oerhört mjuka och de hjälper mig enormt med sminkningen. Nu börjar mina sminkningar nästan se bra ut.. =)

Paketet består av dessa tolv penslar + gåvan (från vänster till höger på bilden)

Blending - E25 (gåvan)
Large Powder - F30
Duo Fiber - F50
Large Angled Contour - F40
Foundation - F60
Large shader - E60
Concealer - F70
Tapered Blending - E40
Eye Shading - E55
Medium Angled shading - E70
Pencil - E30
Eyeliner - E05
Small Angle E65

Jag ska ta kort på penslarna en och en och berätta lite mer om dem så fort batteriet till kameran har laddats klart.
2010-10-07
 12:37:43

V 26 (25+3)

Då var vi inne i v 26 då.. Tiden går fort men ändå inser man att det är en bra bit kvar. Men jag har nog aldrig njutit mer av livet än jag gör just nu. Jag må ha ont ibland och må för jävligt andra dagar, men det leder till att vi får vår älskade dotter och för det gör jag nog vad som helst.

Så här ser magen ut för tillfället. Eller ja det var några dagar sedan men så stor skillnad har det inte blivit.v 26 (25+0)
Klicka på bilden för att se en större version

Vi har handlat det mesta i möbelväg och liknande nu så vi börjar bli "klara". Ska se till att få bild på allt när det börjar komma till rätta, så det kommer komma inlägg framöver.

Har fått hem en hel del grejer i sminkväg också så det har jag börjat fotografera och ska försöka få in lite inlägg om också. Så bloggen kommer igång mer nu.. =)
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!