2011-03-30
 13:32:00

Lite shopping

Har gjort lite onlineshopping till mig och mannen inför det "nya" livet.
Nedan ser ni vad jag har inhandlat. Till karln blev det ett par byxor. Det var vad han behövde. En annan som aldrig tränat i sitt liv ägde inga träningskläder och speciellt inga som passar mig i dagsläget. Har ju gått upp ett par storlekar under graviditeten så det blev att shoppa stora kläder....
2011-03-28
 14:23:44

Mamma ska bli bortskämd

Jajamensan, nu ska mamma skämma bort sig själv med lite nya naglar. Jag hade så långa fina naglar här bara för någon vecka sedan och då bestämde jag att jag skulle gå iväg och få dem förstärkta... Men tji fick jag. En massa städning och grejs här hemma har fått dem att gå av en och en och nu är de alldeles för korta för att jag skulle vilja förstärka dem. Så nu blir det en förlängning istället. Bara att försöka bestämma mig för vilken färg tipparna ska ha.

Alex min älskade frisör är den som ska fixa mina naglar. Hennes blogg hittar ni här!

Förra gången jag fixade naglarna så var det hennes tvillingsyster Sara som fixade dem. Då såg de ut så här


bilden är lånad från Saras blogg


Före och efterbilder kommer imorgon eller på onsdag. Allt beroende på mammas lilla prinsessa. Om jag får någon lugn stund eller inte.. =)
2011-03-26
 12:44:00

Liten shoppingtur

I tisdags åkte vi till Marieberg för att inhandla lite nödvändiga saker på SIBA. Det blev underlägg till datorerna med fläkt i, extern hårddisk och fodral till telefonerna. Ja, ni vet sådana där saker som är uuuuurroliga att köpa.

När vi var där inne tog jag en sväng in på H&M då jag hade insett att mina solglasögon är som försvunna totalt. Och dagarnas otaliga vagnpromenader och bilturer har fått mig att inse att ett par solglasögon börjar bli nödvändiga. Eftersom jag nor är utnämnd till Sveriges klumpigaste människa så skulle det aldrig falla mig in att köpa solglasögon för dyra pengar. Då är H&M ett mecka.


Dessa brillor fick följa med Anna hem, hela 59,90 kr fick jag lägga ut. Fast det var ju inte det enda som ramlade med. Hittade ett pack med örhängen som jag faktiskt kan ha på mig utan att riskera att lillan rycker av mig örsnibben.


Jag är urnöjd. Har ögnat på detta set på deras hemsida men har inte tagit mig för att beställa det, men nu så. Hela 29,90 kr kostade de. Och för det fick jag 9 par örhängen. Så för ca 3 kr paret känns det som ett fynd.

(som vanligt är det bara att klicka på bilderna om ni vill se dem i större storlek)
2011-03-24
 16:16:00

Bildspam

Och självklart måste man ju lägga in lite bilder på lillan. Det var ju säkert flera dagar sedan sist.. =)

2011-03-22
 15:44:33

OPI

Och nu var det dags för OPI. Jag är inget stort fan av OPI, vilket ganska väl speglas i min samling då jag endast har 4 st OPI-lack. Jag kan hitta guldkorn då och då men det måste vara något speciellt med lacken för att jag ska köpa dem då deras stora borste är lite för stor för mina små, små naglar. Men nog pratat om det. Här kommer de få lack jag har.


Nr 1             Nr 2              Nr 3              Nr 4Nr 1 La Paz-itively Hot (Matte), Nr 2 Russian Navy (Suede), Nr 3 Ink (Suede), Nr 4 Suzy Skies In The Pyrenees


La Paz-itively Hot är ett chockrosa matt lack som har förundrat mig. Alla som känner mig vet att rosa inte är en färg jag gillar eller ens står ut med. Men det finns vissa undantag då och då. Jag äger t.ex en rosa PS3 kontroll och detta underbara lack var bara tvunget att dyka in i min samling. Lacket bär jag alltid ensam och det är inte vanligt för att vara mig. Den enda nailart jag gör på detta lack är när jag leker med olika finishar. Alltså ett topplack på vissa delar av naglarna. La Paz-itively Hot kom ut med Matte-kollektionen hösten 2009. Detta är 3 lager utan topplack.

Russian Navy är ett blått "mocka-inspirerat" lack. Det är matt men skimrande samtidigt. Otroligt vackert. På bilderna ser detta och Ink väldigt lika ut eftersom jag inte lyckas få kameran att fatta att Ink faktiskt är lila. Så ni får helt enkelt låtsas att ni ser skillnaden. Detta är 2 lager och inget överlack. Lacket kom ut med Suede-kollektionen hösten 2009.

Ink är ett mörkt lila "mocka-inspirerat" lack. På bilderna ser det väldigt blått ut men det är det inte i verkligheten. Ett lack som är lika vackert med överlack som utan. Detta är 2 lager och inget överlack. Lacket kom ut med Suede-kollektionen hösten 2009.
Suzi Skies In The Pyrenees är ett grått "nästan-svart" lack. Jag bytte till mig detta på Pret-ty då jag var suger på ett svart lack som ändå inte är kolsvart. Detta är perfekt. 2 lager utan överlack är vad som visas på bilden ovan. Det kom ut med España-kollektionen hösten 2009.

Dessa lack finns att få tag på hos Transdesign för $5,75 vilket är ca 37 kr i dagsläget. Väljer du att köpa OPI i Sverige kostar de runt 150 kr.
2011-03-20
 12:25:00

Nubar del 5

Och nu kommer del 5 i samlingen av Nubar 


Nr 12             Nr 13             Nr 14Nr 12 Petunia Sparkle, Nr 13 Hyacinth Sparkle, Nr 14 Fire Sparkle


Petunia Sparkle är ett rosalila glitterlack som gnistrar alldeles underbart. Inte lika fint som violet sparkle om man frågar mig men nära inpå. Kan ju bero mycket på att jag älskar färgen lila. Detta är 3 lager lack och 1 lager överlack. Lacket tillhör Sparkle-kollektionen som kom ut våren 2010.

Hyacinth Sparkle är ett ljust lavendellila glitterlack som jag än så länge endast har swatchat. Jag älskar lavendel så detta måste målas med snart. Detta är 3 lager lack och 1 lager överlack. Lacket tillhör Sparkle-kollektionen som kom ut våren 2010.

Fire Sparkle är ett knalligt true red glitterlack. Det är inte speciellt mörkt utan ett riktigt fint klarrött lack. Detta är 3 lager lack och 1 lager överlack. Lacket tillhör Sparkle-kollektionen som kom ut våren 2010.

Dessa lack finns att få tag på hos NailShop för runt 135 kr.
2011-03-18
 12:57:00

Kafferep

Vi var i lördags på kafferep hemma hos familjen Edgren och fick lite film med oss hem på kameran.. Njut!

2011-03-16
 10:23:00

Kicksbesök

Har känt ett tag nu att jag behöver en ny foundation. Jag har Make Up Stores Matt Foundation i färgen Milk och den passar mig jättebra och är underbar när man vill ha en heltäckande foundation. Men själv tycker jag den är lite för täckande för att användas som vardagsunderlag.
Så igår tog jag en sväng förbi Kicks för att spendera mitt presentkort jag fått av min make i julas.
Det som inhandlades var en foundation från Clinique och en primer från Clarins. Denna gång fick jag med en gåva från Clarins, egentligen skulle man köpa två produkter från Clarins, varav en hudvårdande, eller produkter för 750 kr för att få denna, men de hade en hel del över så expediten tyckte att jag kunde få med den även om jag bara köpte primern.
Valet föll tillslut efter provandet av mååånga alldeles för gula foundations på en Clinique Superbalanced Makeup i färgen 27 Alabaster. Denna kostade 285 kr på Kicks i Karlskoga.
Sedan efter rekommendation från Mua:n valde jag att köpa en primer vilket kan hjälpa till med att foundationen inte lägger sig som en mask i ansiktet. Det blev en Clarins Instant Smooth Perfecting Touch. Denna kostade mig 305 kr.
Snäll som Muan var så fick jag ju med en gåva från Clarins. En sminkväska fylld med några av Clarins produkter i resestorlek. Värde ca 700 kr.
Denna gåva innehöll fr.v One-Step Gentle Exfoliating Cleanser, Hydraquench Cream, Wonder Perfect Mascara färg 01 wonder black, Smoothing Body Scrub, och High Definition Body Lift.
Det jag köpte skulle ha kostat mig 590 kr men med presentkortet så betalade jag bara 90 kr kontant och då fick jag produkter för ca 1290 kr.. Känns helt okej faktiskt.. =)
Recensioner kommer när jag har fått testa produkterna.
2011-03-14
 11:22:17

Nubar Violet Sparkle

Det var dags att måla om naglarna nu i helgen och min 9 åriga bonusson fick välja färg. Valet stod mellan några olika glitterlack eftersom de bara är sååå häftiga. Tillslut föll valet på lila Violet Sparkle och jag blev såå ledsen....... not!

Som jag redan berättat så älskar jag denna färg av Nubar. Den är helt otrolig.. Tyvärr gör inte bilderna den rättvisa, har ett redigeringsprogram jag ska lägga in i datorn för att försöka kunna rätta till färgåtergivningen på bilderna men än så länge får ni hålla ut med mina halvtaskiga bilder.
Detta är 4 lager lack och två lager överlack. Jag hade nog kunnat stanna vid 3 lager för att få det heltäckande men jag lackade sent på kvällen vilket gjorde att jag lade på ett säkerhetslager för att jag inte skulle komma ut i ljuset dagen efter och hitta bald spots..

Lacket är bra att måla med men som med vilket glitterlack som helst så får man antingen lägga många tunna lager eller få tjocka. Men torktiden är helt okej så det gör inte så mycket faktiskt

Inköpsställe: Detta lack har jag köpt via NailMail där Nubar återkommer ca 2 ggr om året. Annars finns det att köpa på NailShop för ca 135 kr.


Betyg: 5/5
2011-03-12
 12:46:00

Nubar del 4

Och nu kommer del 4 i samlingen av Nubar 


Nr 10            Nr 11Nr 10 Night Sparkle, Nr 11 Violet Sparkle


Night Sparkle är ett otroligt vacket kungsblått glitterlack. Detta är 3 lager lack och 1 lager överlack. Lacket tillhör Sparkle-kollektionen som kom ut våren 2010.

Violet Sparkle är det finaste lacket tror jag som jag har i mitt ägo. Ett riktigt LILA glitterlack! Detta har använts flitigt och kommer att användas flitigt framöver också. Detta är 3 lager lack och 1 lager överlack. Lacket tillhör Sparkle-kollektionen som kom ut våren 2010.

Vissa av dessa lack finns att få tag på hos NailShop för runt 135 kr.
2011-03-10
 12:39:00

Nubar del 3

Och nu kommer del 3 i samlingen av Nubar 


Nr 7              Nr 8              Nr 9Nr 7 Star Sparkle, Nr 8 Meadow Sparkle, Nr 9 Sky Sparkle


Star Sparkle är ett ganska ordinärt silverglitterlack. Helt okej att lacka med och helt okej torktid men inget speciellt som får det att stå ut i mängden direkt. Detta är 3 lager lack och 1 lager överlack. Lacket tillhör Sparkle-kollektionen som kom ut våren 2010.

Meadow Sparkle är ett ljust mossgrönt glitterlack som jag änsålänge endast har swatchat. Det är inte riktigt min färg tror jag. Kanske skulle vara snyggt som layeringlack över ett annat grönt lack. Får nog testa på det. Detta är 3 lager lack och 1 lager överlack. Lacket tillhör Sparkle-kollektionen som kom ut våren 2010.

Sky Sparkle är ett knalligt ljusblått glitterlack. Underbar färg som jag dessvärre inte har hunnit lacka med ännu. Detta är 3 lager lack och 1 lager överlack. Lacket tillhör Sparkle-kollektionen som kom ut våren 2010.

Vissa av dessa lack finns att få tag på hos NailShop för runt 135 kr.
2011-03-10
 10:59:00

EllaBella

Tömde kameran och var bara tvungen att dela med mig av lite goa bilder på Ella, Anton och även min goa make... =)

Tröttfisarna vilar lite middag

Det är bra gött att ha badat ibland

Här har vi två syskon som älskar varandra 


Är man söt eller är man söt? 

Livet är roligare när man börjar upptäcka saker omkring sig. Som här kissen Svenne!
2011-03-08
 10:40:00

Essie Lilacism

Vilken underbar färg. Fick hem detta och två andra lack från NailMail i februari, dessa två skriver jag mer om senare.

Har målat med detta lack nu och vilken fin färg. En ljuslila i min samling som faktiskt drar mot rött. Tyvärr hann jag inte ta något kort innan jag hade varit där och kladdat med min nailart som jag så mycket älskar. Denna gång inspirerad av en av Saras nageldesigner.

Ni får ursäkta att det på bilden ser ut som att jag har helt röda händer. Var tvungen att ändra färgen på bilden för att få färgen på lacket att bli den rätta. Jag har här lackat med två lager Lilacism och ett lager överlack. Så här i efterhand ser jag att det nog haade behövts tre lager för att VNL skulle försvinna helt men detta duger.

Lacket var sisådär att måla med. Det första lagret vart bedrövligt då penseln gärna ville dra med färgen om man behövde gå över samma yta två gånger. Därför lade jag ett desto tjockare lager gång nummer två för att undvika att behöva dra så med penseln över nageln. då gick det lättare.

Torktiden på lacket var helt okej. Inget supersnabbt men heller tog det inte lång tid. Sveriges lagom helt enkelt.

Inköpsställe: Jag köper mina lack oftast från Transdesign i USA där kostar Lilacism $8 vilket är ungefär 48 kr i dagsläget. Vill man köpa från en svensk webshop finns alltid eleven och där kostar Lilacism 149 kr.


Betyg: 3/5
2011-03-06
 14:49:00

Nubar del 2

Och nu kommer del 2 i samlingen av Nubar


Nr 4              Nr 5              Nr 6Nr 4 Ruby, Nr 5 Platinum, Nr 6 Tiara


Ruby är ett rött skimmerlack, som kanske inte är speciellt originellt men fortfarande underbart fint! Detta är 2 lager lack och inget överlack. Lacket kom med Royal Gems-kollektionen, hösten 2009.

Platinum är ett av alla det miljarder (känns det som) silverlack jag äger. Detta är ett silverskimmer som jag tycker riktigt bra om. 2 lager lack och inget överlack. Lacket kom med Royal Gems-kollektionen, hösten 2009.

Tiara är ett silver-glitterlack som gnistrar i olika färger som gör sig bäst som ett layeringlack. Det går säkert att få det täckande om man målar fler lager men jag gav mig efter tre lager lack och ett lager överlack. Även detta kom med Royal Gems-kollektionen hösten 2009.

Dessa lack finns att få tag på hos NailShop för runt 99 kr.
2011-03-05
 17:22:00

Godaste tacopajen

Har utvecklat vår tacokväll från "vanliga" tacos till någonting underbart gott nämligen tacopaj. Hittade ett recept på Recepten.se som jag lagt till lite i som smakar helt UNDERBART!Tacopaj

Pajdeg:
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1,5 dl olja
1 dl vatten

Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke och tryck sedan ut i en pajform. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 min.

Fyllning:
400 gr köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokryddor
1 liten burk majs
1 paprika
1 dl vatten

Hacka löken och paprikan. Stek köttfärs och lök. Tillsätt kryddblandningen och sedan vattnet. Blanda sedan i majsen och paprikan och låt puttra tills vattnet kokat ned. Häll i fyllningen i pajskalet.

Täcke:
1 ask körsbärstomater
4 dl creme fraiche
6 msk majonnäs
ca 300 gr riven ost

Dela tomaterna och lägg ovanpå fyllningen. Blanda ihop överiga ingredienserna och sprid ut över pajen. Grädda sedan i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.


Servera med en sallad
2011-03-04
 12:29:25

Nubar del 1

Då var det dags att börja visa min samling av lack, först ut i samlingen är Nubar. Ett märke jag köper via NailMail de månader det säljes via det. Formulan på Nubar-lacken är helt underbar och penseln är perfekt för mina naglar.

Jag kommer visa lacken tre och tre just av den enkla anledningen att kameran fick med tre swatchade lack på en bild.. =)


Nr 1               Nr 2               Nr 3Nr 1 Conserve, Nr 2 Sapphire, Nr 3 Amethyst


Conserve är ett grönt skimmerlack med blåa undertoner. Det är en alldeles underbar färg och väldigt trevligt att lacka med. Swatchen är gjord med 2 lager lack och inget överlack. För att få fram den sista stunsen i lacket bör man däremot använda överlack. Conserve tillhör Going Green-kollektionen som kom ut sommaren 2009.

Sapphire är ett blått skimmerlack med större skimmerpartiklar, vilket gör lacket lite mer knottrigt. Likaså här är swatchen gjord med 2 lager lack och inget överlack och här syns det ganska tydligt att det behöver ett lager överlack för att få bort knottrigheten. Sapphire tillhör Royal Gems-kollektionen som kom ut hösten 2009

Amethyst är ett kallt lila skimmerlack med blåa undertoner. Detta lack är välanvänt här hemma speciellt pga den underbara färgen. Även här är swatchen gjord med 2 lager lack och inget lager överlack. Amethyst hör även detta till Royal Gems-kollektionen som kom ut hösten 2009
Vill du köpa Nubar när som helst finns de på NailShop och kostar 99 kr
2011-03-01
 09:52:00

Sigma F30Detta är Sigmas F30 borste. Det är en stor puderborste i naturhår.

Och ni kan väl aldrig gissa vad just jag använder den till? Nej, jag highlightar inte i ögonvrån med den utan till just puder. Man skulle säkerligen kunna använda den till bronzer också men eftersom jag inte använder det så finns denna till just för puder hemma hos mig.

Denna borste är så otroligt mjuk att jag bara vill gosa med den. Inte ett stickigt strå och även om den är så stor som den är så torkar den konstigt nog ganska fort efter tvätt vilket jag tycker är underbart eftersom jag är väldigt bra på att tvätta alla mina borstar och sedan inse att jag behöver dem igen efter någon eller några timmar.. =)

Inköpsställe: Sigmas hemsida

Pris: $ 16 (i dagsläget ca 97 kr)
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!