2011-03-05
17:22:00
17:22:00
Godaste tacopajen
Har utvecklat vår tacokväll från "vanliga" tacos till någonting underbart gott nämligen tacopaj. Hittade ett recept på Recepten.se som jag lagt till lite i som smakar helt UNDERBART!
Tacopaj
Pajdeg:
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
1,5 dl olja
1 dl vatten
Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke och tryck sedan ut i en pajform. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 min.
Fyllning:
400 gr köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokryddor
1 liten burk majs
1 paprika
1 dl vatten
Hacka löken och paprikan. Stek köttfärs och lök. Tillsätt kryddblandningen och sedan vattnet. Blanda sedan i majsen och paprikan och låt puttra tills vattnet kokat ned. Häll i fyllningen i pajskalet.
Täcke:
1 ask körsbärstomater
4 dl creme fraiche
6 msk majonnäs
ca 300 gr riven ost
Dela tomaterna och lägg ovanpå fyllningen. Blanda ihop överiga ingredienserna och sprid ut över pajen. Grädda sedan i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Servera med en sallad