2011-05-24
 21:58:29

Imorgon blev visst i övermorgon..

Men här är det i alla fall. Receptet på dessa underbara lantbröd! =)



Receptet kommer från min favoritmatblogg: Kryddburken

Kolla in hennes blogg om du gillar recept och mat av alla de slag. Helt underbar!!!


3 st i brödform

INGREDIENSER :

1 pkt jäst (jag använde torrjäst)
10 dl vatten
2 msk olja 
14 dl vetemjöl)

- JÄSA 1 TIMME-

2 msk salt
10 dl rågsikt

GÖR SÅHÄR :

Häll ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 40 grader och rör ut jästen. Tillsätt oljan och allt vetemjöl fast lite i taget. Arbeta degen i maskinen ca 10 min. Degen är nu som en lös smet och ska jäsa så ca 1 timme, täck över med bakduk.

Kör igång maskinen igen och arbeta in flingsalt och rågsikt ca 5 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till 3 limpor. Lägg i brödformar och täck med handduk. 

Jäs i 15 min, snitta ytan på bröden och låt jäsa ytterliggare 15 min under bakduk. Grädda i 35-40 min i 200 grader.

Låt bröden svalna i formarna utan bakduk ca 30 min innan du stjälper ur dom, då får de en knaprig fin skorpa!

SMAKLIG MÅLTID!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!